Jdi na obsah Jdi na menu
 


FKP - FAMÓZNÍ KLIMKOVICKÉ PJENICE

29. 5. 2019

fkp-logo.jpg

dsc_4370mala.jpg

 

Charakteristika FKP

(Famózní klimkovické pjenice - pravopis hlásk. skupiny  pje je naprosto záměrný)

Toto komorní seskupení je součástí Pěveckého sboru města Klimkovic  a vzniklo v r. 2012, kdy si Klimkovice připomněly stoleté výročí vzniku tramvajové dopravy ve svém městě.

Repertoár tohoto komorního tělesa tvoří písně 20. a 30. let, a to nejen z dílny p. Ježka, Voskovce a Wericha, ale i jiných autorů. Počet zpívajících členek se ustálil na počtu 11, o klavírní doprovod se stará paní Ivana Neuwirthová , o houslový doprovod pan Dalibor Pyš.

FKP zpívají pod vedením dirigentky PS města Klimkovic - paní Mirky Halatové.

Za krátkou dobu od svého vzniku mají FKP celou řadu vystoupení, např. zúčastnily se několikrát Klimkovických farmářských trhů, zpívaly na Jarních koncertech PS města Klimkovic, byly přizvány k účinkování  v komponovaném pořadu v klubu Parník v Ostravě, zpívají na plesech - ať už v Klimkovicích nebo v Jodových sanatoriích, vystupují s Akobandem a ZUŠ rovněž v Jodových sanatoriích. Hlavní prioritou tohoto seskupení však zůstává charitativní činnost v domovech pro seniory, ať už v Klimkovicích nebo v Ostravě. Vždyť rozdávat radost starým, nemocným a nemohoucím občanům je největším zadostiučiněním pro všechny členy.Každé vystoupení FKP se nese v duchu slov písně: Jen pro ten dnešnÍ den stojí za to žít...

dsc_4349-male.jpg